Ulei din sâmburi de caise amari – Tratament natural eficient pentru tratarea cancerului

Sâmburii de caise amari reprezintă una din cele mai bogate surse de vitamina B17, cunoscuta si sub denumirea de amigdalină, iar consumat ca atare, are efecte benefice asupra organismului nostru.

Sâmburii de caise amari mai poartă şi denumirea de alună amară. Aceştia au fost folosiţi încă din timpuri străvechi ca medicament, fiind consideraţi un remediu extraordinar pentru problemele respiratorii precum astmul, bronşita sau tusea cronică. De asemenea, conform  studiilor, este recomandat ca fiecare persoană să consume zilnic ulei din seminţe de caise.

Există două tipuri de sâmburi de caise – amari și dulci, dar sâmburii amari de caise spre deosebire de cei dulci, conțin o concentrație mult mai mare de vitamina B17. Vitamina B17 reprezintă un remediu în lupta împotriva multor afecţiuni, printre care si cancerul.

Vitamina B17 contribuie la distrugerea celulelor cancerigene şi implicit la prevenirea acestei boli. Totodată, este un ajutor în lupta împotriva diverselor infecţii şi bacterii, ajutând la refacerea ţesutului bolnav. Vitamina B17 reprezintă şi un tonifiant extraordinar pentru organele interne, precum ficatul şi inima şi ajută la îmbunătățirea vederii. Uleiul din sâmburi de caise amari conţine și pectină şi poate fi folosit în tratarea constipatiilor usoare, favorizând tranzitul intestinal. Un compus important este şi fierul, care se regăseşte în aceşti sâmburi, compus care favorizează producerea de hemoglobină.

Datorită conţinutului de Vitamina B17 (sau Amigdalină) uleiul din sâmburi de caise amari este considerat adjuvant în stimularea imunității, afecţiuni respiratorii sau ale stomacului, precum si în tratamentul:

-cancerului de sân

-cancerului pulmonar

-cancerului de colon

-probleme de memorie (Alzheimer)

-litiază biliară

Cercetătorii au ajuns la concluzia că sâmburii de caise amari au un conținut ridicat de compuși fenolici. Un studiu realizat pe 14 genotipuri de caise din India a dezvăluit faptul că sâmburii de caise au un conținut fenolic cuprins între 92 și 162 de miligrame de acid galic per suta de grame. Compușii fenolici care au fost identificați în sâmburii de caise amari: quercitină, catechină, epicatehină, acidul p-cumaric, acidul cafeic, acidul ferulic. Fenolii sunt niște antioxidanți care luptă împotriva radicalilor liberi din organismul uman.

Prin neutralizarea radicalilor liberi și reducerea stresului oxidativ din organism, fenolii pot fi utilizați pentru tratamentul diferitelor afecțiuni, cum ar fi diabetul, bolile cardiovasculare, boala Alzheimer și alte tulburări neurodegenerative.

Uleiul din sâmburi de caise are și o cantitate importantă de vitamina E (alfa-tocoferol), care este un alt antioxidant puternic liposolubil.

Uleiul din sâmburi de caise este cunoscut drept un calmant rapid, înainte de culcare se poate utiliza şi ca somnifer, ajutând totodată și glanda tiroidă. Conţine de asemenea, și vitamina A, fiind totodată cea mai bogată sursă de vitamina B17 care este binecunoscută pentru efectul său antitumoral. Uleiul extras are o consistenţă uşoară, similar cu uleiul de migdale ca proprietăţi, dar este mai penetrant şi este un ingredient universal ideal a fi inclus în cele mai multe tipuri de produse cosmetice. Este bine de știut că nu lasă urme grase, se absoarbe rapid în piele și  nu lasă tenul lucios.

Uz intern:

  • uleiul din sâmburi de caise amari este bogat în proteine si acizi grași principali – acid oleic si linoleic
  • uleiul din sâmburi de caise amari este folosit din timpuri străvechi pentru tratarea problemelor respiratorii precum astm, bronșită, respirație grea sau tuse
  • stimulează sistemul imunitar
  • ideal pentru tratarea hipertensiunii și a bolilor de inimă
  • efect anticancerigen și antitumoral
  • efect detoxifiant
  • tratează afecțiuni precum litiaza biliară
  • efect adjuvant în probleme de memorie (Alzheimer)
  • activeaza microcirculatia sanguine
  • conduce la o bună funcționare a tiroidei
  • uleiul din sâmburi de caise este benefic și în constipație
  • ajută la cazurile de anemie severă, contribuind la creşterea cantităţii de hemoglobină din organism
  • ajută la menţinerea sănătăţii sistemului digestiv şi a vaselor de sânge, precum şi a tonusului muscular 

Uz extern:

  • uleiul de sâmburi de caise a fost folosit de-a lungul timpului pentru îngrijirea tenului.
  • este un ulei uşor, apreciat pentru efectul regenerator, iluminator, hidratant
  • are efect de întinerire și revitalizare a pielii, utilizat în numeroase produse cosmetice pentru pielea uscată, ridată, ternă sau matură
  • ideal și pentru arsuri, celulită, cicatrizarea ranilor sau pentru riduri
  • uleiul de caise este folosit în mod tradițional ca ulei de masaj și pentru aromaterapie, deoarece calmează pielea si induce o stare de liniște
  • poate fi folosit cu succes ca remediu pentru tenul uscat sau îmbătrânit sau ridat, deoarece pătrunde în epidermă hrănind-o si revitalizând-o.
  • ameliorează efectele îmbătrânirii cutanate
  • uşor antiinflamator, ameliorează mâncărimile şi roşeaţa
  • reduce afecțiunile scalpului, accelerează creșterea firului de păr, asigură un păr strălucitor, previne îngrășarea firului de păr
  • repară vârfurile deteriorate ale părului
  • estompează cearcănele
  • poate fi utilizat și ca demachiant
  • recomandat și pentru acnee, iritatii, puncte negre, eczeme și inflamații
  • asigură protectie UV
  • poate fi folosit ca atare, aplicat direct pe piele

Compoziție:

            Ulei din sâmburi de caise amari cu vitamina B17 (Prunus armeniaca)……….. ml

Mod de administrare:

            Pentru uz intern, se recomandă minim 3 linguri/zi, se foloseşte şi în cure sau în preparate culinare delicate, precum salate, sosuri sau prăjituri. A se consuma preferabil pe stomacul gol.

Pentru uz extern poate fi folosit sub formă de compresă sau mască.

Ca mască de păr, uleiul se aplică pe toată lungimea, de la rădăcină la vârfuri. Se înfăşoară părul într-un prosop cald (opţional) şi se menţine minimum 1-2 ore înainte de baie.

 

Atenționări:

A nu se lăsa la îndemâna copiilor.

Produsul este un supliment alimentar și nu trebuie să înlocuiască o dietă variată, echilibrată și un stil de viață sănătos.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.