Sunteți aici:
Acasă > Sanatate

Tot ce trebuie să știi despre boala Lyme

Ce este boala Lyme Boala Lyme (Borelioza Lyme) este o boală infecțioasă descoperită prima dată în 1975, cu afectare sistemică produsă de o bacterie (Borrelia burgdorferi), transmisă omului prin ințepătura unor căpușe din genul Ixodes infectate. Boala Lyme mai este cunoscută și sub denumirea de „boala cu 1000 de fete” din

Ce este colagenul?

Ce este colagenul? Colagenul este cea mai abundentă proteină din corpul uman și reprezintă peste 30% din proteinele organismului. Ca blocuri cheie care asigură suport și structură corpului nostru, colagenul este prezent în toate țesuturile conjunctive cum ar fi pielea, oasele, cartilajul, tendoanele, ligamentele și vasele de sânge. Au fost identificate aproximativ

Diabetul – tot ce trebuie să știi

Ce este diabetul?  Diabetul zaharat este o boală metabolică care are ca efecte creșterea glicemiei și apariția zaharurilor în urină, de unde reiese și nevoia de a consuma multe lichide și pofta de mâncare exagerată.Conform Studiului Național privind Prevalența Diabetului, Prediabetului, Supraponderii, Obezității, Dislipidemiei, Hiperuricemiei și Bolii Cronice de Rinichi

Alimente care ne provoacă somnolență

În fiecare zi avem aceeași problemă: undeva după servirea mesei de prânz ne-ar plăcea să ne putem trânti pe o canapea și să dormim zece minute, sau măcar să stăm puțin cu capul pe birou fără să ne vadă nimeni. E foarte posibil ca ceea ce am mâncat să ne provoace această

Vitamina D

Vitamina D3 (colecalciferol) ajută la asimilarea și reglarea zahărului din sânge. Vitamina D3 este implicată în dezvoltarea diabetului de tip 1 datorită rolului pe care îl are în modularea sistemului imunitar. Diabetul zaharat de tip 1 este o boală autoimună, iar vitamina D3 poate fi considerată un imunosupresiv, ceea ce

Coacăzele negre

Coacăzele negre, datorită conținutului lor bogat în vitamina A, B1, B2, B6, PP, microelemente, precum calciu, fosfor, fier, brom, zinc, taninuri, flavonoizi, betacaroten, pectină și acizi organici, ajută la păstrarea nivelului normal al glicemiei. Cercetătorii de la Institutul de Diabet din Marea Britanie susțin că coacăzele negre reduc apariția diabetului la

Fructele de cătină

  Fructele de cătină ajută la imunitate și la păstrarea acuității vizuale prin conținutul bogat de flavonoizi. Fiind un antioxidant puternic, cătina este un întăritor al imunității recomandat pentru orice vârstă. Cătina are de 10 ori mai multă vitamina C decât citricele. Fructele de cătină reduc pofta de dulce, iar

Afinele, supranumite ,,insulina verde’’

   Afinele, supranumite ,,insulina verde’’, au un conținut bogat de antioxidanți, vitaminele A, B, C, E, fier, zinc, acid elagic, seleniu, favorizând îmbunătățirea sistemului imunitar. Afinele au, de asemenea, un rol major în menținerea nivelului normal al glicemiei. Extractul de afine este recomandat și pentru enterocolită, indigestie, parazitoze intestinale, infecții

DiaPlus este noul tău aliat în lupta împotriva diabetului

Diaplus este un supliment alimentar 100% natural pe bază de extract de afine, coacăze, cătină și vitamina D3. Acestea au rolul de a scădea glicemia, de a acționa asupra retinei, de a îmbunătăți vederea și de a normaliza tensiunea arterială. Diaplus are abilitatea de a reface celulele pancreatice și a

Beneficiile uleiului de migdale dulci

Aveam pregătit acest material de ceva timp, însă nu am apucat sub nici o formă să îl public. Sunt sigură că majoritatea dintre voi cunosc beneficiile acestui ulei și sper că îl și folosiți, dacă nu, vă îndemn să o faceți. Uleiul de migdale dulci este cunoscut din Antichitate pentru

Top